Како нам се можете придружити

Програм InnoSchool – одакле почети?

Прије него што почнете, имајте на уму сљедеће:

  • Коме је намјењен едукативни програм? Програм је намјењен средњошколцима, и то првенствено узрасту старијем од 16 година (обично послије 1. разреда), уз поштовање Опште уредбе о заштити личних података.

  • Да ли се коришћење InnoSchool едукативног програма плаћа? Коришћење едукативног програма је потпуно БЕСПЛАТНО за све школе које испуњавају услове наведене испод.

  • На који начин се може приступити InnoSchool едукативном програму? За коришћење програма InnoSchool треба да се региструјете, што можете учинити директно на овој страници (попуњавањем обрасца за регистрацију) или преко националног центра за подршку, који може у томе да вам помогне.

Како да се прикључите нашој заједници:

1. Провјерите да ли испуњавате техничке и оперативне услове

  • За коришћење едукативног програма морате имати рачунаре с приступом интернету и морате да имате најмање један рачунар за сваки тим (тим обично има 2-3 члана).

  • Потребан вам је одговарајући простор у којем је могуће организовати тимски и индивидуални рад на рачунару. Можете користити и различит простор за различите активности.

  • За примјену програма неопходно је ангажовати барем једног професора који ће водити ученике кроз програм. Међутим, можете ангажовати и више професора, који предају различите предмете, и користити програм у ширем образовном процесу. Свака школа треба да има једног координатора, који ће бити овлаштен да додаје / брише професоре за коришћење програма. Број ангажованих професора по школи је неограничен.

  • Да би приступили едукативном програму морате бити повезани на интернет, јер програм садржи онлајн видео-материјал, а и за слике и документе које ученици буду израђивали.

  • За коришћење програма потребна је подржана верзија интернет претраживача: Google Chrome – верзије 40-96, Firefox – верзије 32-95, Microsoft Edge – до верзије 96 или Internet Explorer 11. Коришћење програма без грешака односно са најквалитетнијим пријемом могуће је и са новијим верзијама ових претраживача, или неким другим претраживачима, али компатибилност није загарантована.

2. Региструјте се за коришћење ИЛС-а

  • Да бисте се регистровали, молимо вас да попуните ОБРАЗАЦ ЗА РЕГИСТРАЦИЈУ и обавезно наведите географску област / државу којој припадате. Напомена: Овај корак је важан да бисте могли да добијете контакт податке свог националног центра за подршку.

  • По завршетку регистрације ваш национални центар за подршку ће вас контактирати и објаснити вам даље кораке.

3. За више информација, обратите се свом националном центру за подршку