Често постављана питања

ИЛС је иновативни програм учења чији је циљ јачање друштвених иновација и предузетничког духа ученика средњих школа узраста преко 16 година.

More information about ILS can be found in prepared guides, especially the Teacher´s Handbook.

Да бисте користили InnoSchool програм прво се морате регистровати. То можете учинити директно на овој страници или се можете обратити националном центру за подршку, који ће вам помоћи да се региструјете. Поступак регистрације објашњен је у одјељку Како нам се можете придружити.

Не, ИЛС је потпуно бесплатан.

Компонента ИЛС-а која се може користити у настави је едукативни програм. ИЛС предлаже два нивоа: ОСНОВНИ, који се састоји из пет модула намјењен ученицима који немају никакво или недовољно предзнања о предузетништву и социјалним иновацијама, и НАПРЕДНИ ниво – шест модула за напредне ученике. Сваки модул предлаже комбинацију активности (15 минута класични принцип предавања и 30 минута коришћења едукативног програма), класично предавање у настави (45 минута) и коришћење едукативног програма - ван редовне наставе (45 минута). Едукативни програм се може користити тимски или индивидуално. Такође, можете да пратите напредак сваког тима и њихових чланова.

ИЛС је посебно осмишљен за професоре и њихове ученике. Након што се средња школа региструје за коришћење ИЛС-а (подношењем Обрасца за регистацију), национални центар за подршку ће регистровати професоре чије подаци су достављени у Обрасцу за регистрацију. Након што национални центар региструје професора, исти ће приступити формирању налога за тимове/ученике (регистрација ученика/тимова). Да бисте направили први корак, слиједите упутства у наставку. Како нам се можете придружити

Професори приступају свом налогу који им омогућава администрацију, праћење, комуникацију са ученицима и оцјењивање. Професорски интерфејс је доступан на свим језицима на: https://admin.innoschool-learningsystem.eu/

Ученици приступају свом налогу, гдје могу да користе едукативни програм –уче нове и интересантне информације, рјешавају задатке, комуницирају унутар свог тима и/или са својим професором и да буду оцјењени. Ученички интерфејс је доступан на свим језицима на: https://game.innoschool-learningsystem.eu/

ИЛС је онлајн апликација која не захтјева инсталацију. Може се користити са сваког уређаја који има приступ интернету и омогућен звук. Коришћење InnoSchool програма подржавају сљедећи интернет претраживачи: Google Chrome – верзије 40-96, Firefox – верзије 32-95, Microsoft Edge – до верзије 96 или Internet Explorer 11. Новије верзије ових претраживача или неких других претраживача омогућавају коришћење едукативног програма без грешака и са најбољим квалитетом али њихова компатибилност није загарантована.

Ученици ће имати сљедеће користи:
- Изграђен начин размишљања и компетенције својствене социјалном предузетнику
- Осjетљивост на друштвене изазове
- Способност да рјешавају друштвене проблеме
- Могућност генерисања иновативних идеја и даље развијање у будуће социјално предузеће
- Изграђене снажне вјештине тимског рада
- Искуство са новим дигиталним образовним окружењем

На почетку програма сваки тим бира једну од 6 друштвених тема коју ће истраживати:
- Брига за старима,
- Промјена свијести и одговорности друштва према животној средини,
- Социјално укључивање (инклузија),
- Брига о дјеци,
- Миграција радне снаге/Одлив мозгова,
- Изазови и недостаци периферних и руралних подручја.
Изабрана друштвена тема представља позадину образовне приче. Анимирана прича информише ученика и скреће пажњу на друштвене изазове.

Креирањем налога корисник прихвата услове коришћења ове платформе. Сви лични подаци о кориснику (име и презиме, одељење, адреса) и његови интелектуални подаци (задаци) користе се само за потребе коришћења програма и исте се неће давати трећим лицима. Више информација можете пронаћи у Условима коришћења и Политика приватности.

Едукативни програм није прикладан за особе млађе од 16 година имајући у виду Општу уредбу о заштити личних података . Више информација можете пронаћи у нашим Условима коришћења и Политика приватности.